Vanliga frågor och svar

Är det farligt att klättra?

Det är inte farligt att klättra så länge man följer de regler och säkerhetsföreskrifter som finns. Mer om de regler vi har i hallen kan du läsa under fliken ”Vem får klättra”.

Vad ska jag ha på mig när jag klättrar?

Vanliga träningskläder som du kan röra dig fritt i.

Har ni någon åldersgräns i hallen?

I vår rephall måste man vara sju år för att klättra. I vår boulderavdelning har vi ingen åldersgräns men barn under 13 år får endast klättra under målsmans uppsikt.

Måste jag ha ett grönt kort för att säkra i Klätterhallen?

Ja, alla som säkrar i vår rephall måste ha ett grönt kort. Klätterhallen erbjuder kurser för personer som vill ta grönt kort. Läs mer om detta under fliken ”Kurser”.

Måste jag ha ett grönt kort för att klättra i Klätterhallen?

Nej, du måste inte ha grönt kort för att klättra i Klätterhallen. Det är bara den som säkrar som måste ha grönt kort.

Jag vill börja klättra och har aldrig klättrat förut, hur gör jag?

Det finns flera alternativ för dig som aldrig har klättrat förut. Antingen bokar du en prova på timme med instruktör, går en kom igång kurs eller så kan du komma ner till oss närsomhelst under våra öppettider och testa att klättra i vår boulderavdelning. För mer info om prova på eller kom igång kurs läs mer under fliken ”jag vill klättra”. Varmt välkommen!

Kan jag hyra utrustning hos er?

Ja, du kan hyra utrustning hos oss. Priser finns under fliken ”jag vill klättra”.

Vem får klättra?

I Klätterhallen är alla välkomna och det finns klättring som passar alla nivåer från total nybörjare till riktigt avancerad klättrare! Det finns dock vissa regler som alla som klättrar hos oss måste följa. Detta för allas säkerhet och trivsel.

Rephallen

I vår rephall måste den som topprepssäkrar ha Grönt Kort. Den som klättrar behöver dock inte ha det. För att ledklättra så måste både den som klättrar och den som säkrar ha Rött Kort. I rephallen har vi en åldersgräns på 7 år.

Boulderavdelningen

I vår boulderavdelning är alla välkomna att klättra! Du behöver inga förkunskaper och det finns klättring för alla nivåer. Barn under 13 år får endast klättra under målsmans uppsikt.

I boulderavdelningen gäller följande säkerhetsregler:

Klätterskor och grepp

Klättra inte för nära någon annan

Klätterskor och grepp

Se till att det är fritt under dig innan du klättrar/hoppar ner

Klätterskor och grepp

Klättra eller gå inte
under någon annan

Klätterskor och grepp

Spring inte