Vanliga frågor och svar


 • Är det farligt att klättra?

  Det är inte farligt att klättra så länge man följer de regler och säkerhetsföreskrifter som finns.
  Mer om de regler vi har i hallen kan du läsa under fliken ”Vem får klättra”.

 • Vad ska jag ha på mig när jag klättrar?

  Vanliga träningskläder som du kan röra dig fritt i.

 • Har ni någon åldersgräns i hallen?

  I vår rephall måste man vara sju år för att klättra. I vår boulderavdelning har vi ingen åldersgräns men barn under 13 år får endast klättra under målsmans uppsikt.

 • Måste jag ha ett grönt kort för att säkra i Klätterhallen?

  Ja, alla som säkrar i vår rephall måste ha ett grönt kort. Klätterhallen erbjuder kurser för personer som vill ta grönt kort. Läs mer om detta under fliken ”Kurser”.

 • Måste jag ha ett grönt kort för att klättra i Klätterhallen?

  Nej, du måste inte ha grönt kort för att klättra i Klätterhallen. Det är bara den som säkrar som måste ha grönt kort.

 • Jag vill börja klättra och har aldrig klättrat förut, hur gör jag?

  Det finns flera alternativ för dig som aldrig har klättrat förut. Antingen bokar du en prova på timme med instruktör, går en kom igång kurs eller så kan du komma ner till oss närsomhelst under våra öppettider och testa att klättra i vår boulderavdelning. För mer info om prova på eller kom igång kurs läs mer under fliken ”jag vill klättra”. Varmt välkommen!

 • Kan jag hyra utrustning hos er?

  Ja, du kan hyra utrustning hos oss. Priser finns under fliken ”jag vill klättra”.

Vem får klättra?

I Klätterhallen är alla välkomna och det finns klättring som passar alla nivåer från total nybörjare till riktigt avancerad klättrare! Det finns dock vissa regler som alla som klättrar hos oss måste följa. Detta för allas säkerhet och trivsel.

Rephallen

I vår rephall måste den som topprepssäkrar ha Grönt Kort. Den som klättrar behöver dock inte ha det. För att ledklättra så måste både den som klättrar och den som säkrar ha Rött Kort. I rephallen har vi en åldersgräns på 7 år.

boulderavdelningen

I vår boulderavdelning är alla välkomna att klättra! Du behöver inga förkunskaper och det finns klättring för alla nivåer. Barn under 13 år får endast klättra under målsmans uppsikt.

I boulderavdelningen gäller följande säkerhetsregler:


 • Klättra inte för nära någon annan

 • Klättra eller gå inte under någon annan

 • Se till att det är fritt under dig innan du klättrar/hoppar ner

 • Spring inte

Priser

Hitta det som passar dig!

Inträde

inträde: 100 kr
inträde rabatt: 80 kr

Inträde rabatt gäller under 18 år, studenter och seniorer 65+
Legitimation krävs

Skor och sele ingår för alla studenter.

Träning

Allmänna villkor

Alla träningskort gäller 1 år från inköpsdatum och är personliga.

Våra kurser

Läs lite mer om vilka kurser vi har att erbjuda.
Ring oss på 011-13 84 44 eller maila på info@klatterhallen.com
för att boka en kurs som passar dig.

Prova på:

Boka en ”prova på” när det passar dig. Du får en egen instruktör i 1 timme på en tid som passar dig. Varför inte ge detta till en vän i present? Eller komma ner hela familjen och klättra tillsammans? Sväng förbi vettja!

kom-i-gång-kurs:

Kom igång, lär dig klättra, säkra och ha kul på klätterväggen. Denna kurs passar dig som är 18 år och uppåt. Du får massor med teknik- och träningstips. Du träffar nya kompisar (eller tar med dina egna) och du stärker både kropp och sinne. I en kom-i-gång kurs är det max 6 deltagare vid 5 tillfällen à 2 timmar. Du får ett Grönt Kort vid kursens slut efter godkänd uppklättring.

Drop-in:

Gäller på söndagar under öppettider.

Du behöver inte boka in dig, detta är en öppen tid för alla. Detta kan innebära viss väntetid eller köbildning ifall det är mycket besökare samtidigt. Vi hoppas att du har överseende med detta.

I drop-in ingår minst en uppklättring i rephallen, du får massor av tips och kan klättra vidare hela dagen i vår boulderavdelning.

All utrustning ingår under drop-in tiden

Vill du vara garanterad en plats rekommenderar vi att du bokar in en prova på istället. Då får du en egen instruktör i 1 timme och du får en tid som passar dig

Grönt & Rött kort:

Vi i Klätterhallen använder oss av Svenska Klätterförbundets officiella gröna- och röda kort som gäller i hela Sverige.

Det Gröna kortet krävs för att du ska få topprepssäkra i vår rephall och för att gå vidare och ta det Röda kortet. Kursen är uppdelad på två tillfällen med ca 1 vecka emellan. Första tillfället är ca 3h och det andra tillfället är ca 1h men tiden kan variera beroende på hur många som är anmälda vid ett kurstillfälle.

Rött kort krävs för att du ska få ledklättra i vår rephall eller för att få säkra någon som ledklättrar i vår rephall. Kursen är uppdelad på två tillfällen med ca 1 vecka emellan. Första tillfället är ca 3h och det andra tillfället är ca 1h men tiden kan variera beroende på hur många som är anmälda vid ett kurstillfälle.

Kurserna för att ta Grönt och Rött kort hålls löpande så skicka ett mail eller ring oss för att få reda på när nästa lediga kurstillfälle är.

Träningsgrupper för alla

Vi erbjuder träningsgrupper för barn, ungdomar och vuxna med varierande nivåer. Alltifrån nybörjare till avancerad. Att vara med i en träningsgrupp innebär att man en eller flera gånger i veckan får komma och träna och klättra tillsammans med kompisarna i träningsgruppen under ledning av våra duktiga instruktörer.
Är du intresserad av att börja klättra i en träningsgrupp? Skicka ett mail eller ring till oss så hittar vi den grupp och det upplägg som bäst passar dig.

Maila oss på info@klatterhallen.com eller ring oss på 011-13 84 44 för att boka!

Boka ett äventyr

Vill du arrangera en fantastisk svensexa, möhippa, sponsorträff eller företags kick-off?

Boka Evenemang

Ta med bruden eller brudgummen på en upplevelse ni alla sent kommer att glömma. Eller varför inte anordna en rolig och utmanande aktivitet för vännerna, lagkamraterna eller hela släkten. Prova att klättra i vår 15 m höga rephall eller svettas och utmana er själva i vår boulderavdelning. En perfekt aktivitet som är både rolig, minnesvärd och sammansvetsande.

Vad kostar det?
Grundpriset är 1 800 kr för grupper på upp till 8 personer. Då får ni klättra med instruktör i 2h och all utrustning ingår. För större grupper, ring eller skicka ett mail för prisuppgift.

För t.ex. en möhippa eller svensexa då endast ”den utvalda” klättrar kostar det 350 kr, 1 timme, all utrustning och instruktör ingår. Övriga personer i gruppen kan naturligtvis vara med och titta på! Skulle fler i gruppen vara intresserade att klättra samtidigt kostar det 100 kr/deltagare. Ring eller maila oss

Exempel på event
 • Möhippa / svensexa
 • Kick-off
 • Herrmiddag
 • Tjejgrupp
 • Fritidsgård ”prova på”
 • Kundrepresentation
 • Familjeklättring
 • Träningsläger
 • Disco med ett roligt och annorlunda tema
 • Föreningsträff
 • Sponsorträff

Barnkalas

Våra populära barnkalas erbjuder barnen ett klätterlandskap där det går att klättra på alla möjliga ledder, bredder och höjder. När alla har klättrat av sig och är riktigt möra äter vi korv och dricker saft. Kalaset avslutas med flygande godispåsar hängandes i fallskärmar från de 15 meter höga väggarna där barnen ska fånga sin påse.
Ett kalas pågår i ca 2h. Det ingår saft/dricka, korv, godis och kaffe till föräldrarna. Våra barnkalas leds av en av våra duktiga instruktörer. Är det något barn som lider av allergi eller liknande så säg till i god tid innan ert kalas så vi kan förbereda och genomföra kalaset på bästa sätt.

Villkor och pris
Grundpriset är 1 900 kr för 10 barn, därefter 100 kr per barn upp till 15 barn. 1 instruktör och all utrustning ingår, därefter 500 kr/instruktör

Depositionsavgiften är en avgift för att bekräfta att du har bokat in ett barnkalas hos oss. Denna avgift kan du betala i vår web shop eller i kassan hos oss.

Själva bokningen med tider, antal barn och olika villkor osv… görs separat med oss. När depositionsavgiften är inbetald är bokningen klar. Vid slutbetalning dras depositionsavgiften av mot totalsumman för kalaset.

Vid avbokning senast 48 timmar innan bokad tid betalas depositionsavgiften tillbaka i sin helhet, därefter behåller vi depositionsavgiften. Det finns naturligtvis undantag vid t ex akut sjukdom eller liknande.

Kontakta oss om du är osäker på vad som ingår och priser

Boka

Våra bokningsbara kalastider är:
Lördagar kl 13.30-15.30 eller kl 16-18
Söndagar kl 15-17

Vi har en åldersgräns på sju år för barn i vår rephall. Detta innebär att alla barn som deltar på kalaset måste ha fyllt sju år.

För att boka ditt kalas skicka ett mail till info@klatterhallen.com eller ring till oss på tel nr 011138444.

Yoga, Massage & Coachning

Vill du boka coachingsamtal eller massage? Skicka ett mail eller ring oss. Inom kort kommer vi även erbjuda yoga i Klätterhallen.
Håll utkik här på hemsidan för att se när vi drar igång!

Utomhusklättring

Vi har nu möjlighet att erbjuda utomhusklättring under april-september! Är du sugen på att klättra ute på riktiga klippor?
Hör av dig till oss för mer info om bokning, pris mm.